Hej ungdomar!

sommarjobb

Är du redo för en sommar fylld av erfarenheter och nya möjligheter? Då är det dags att börja tänka på sommarjobbet! I vår kommun finns några möjligheter för dig att skaffa värdefull arbetslivserfarenhet och tjäna lite extra pengar samtidigt.

Här är några tips på hur du kan gå till väga:

1. Utforska lokala företag och organisationer

Ta en titt på de företag och föreningar som finns här i kommunen. Oavsett om det är ett mysigt café, en lokal affär eller kanske en idrottsförening, så kan det finnas möjligheter för sommarjobb. Besök deras webbplatser eller ta personlig kontakt för att höra om de har några lediga tjänster.

Några tips:

Vörå församling: www.voraforsamling.fi

Nordströms Bär: +358 50 465 6573

Stöd Botnia Tuki: städsidan för ungdomar 15 år och äldre. Kökssidan med hygienpass för ungdomar 18 år och äldre:  stodbotniatuki.fi/om-stod-botnia-tuki/lediga-jobb/

Skicka ut ditt CV och ett personligt brev till olika företag och organisationer där du är intresserad av att arbeta. Berätta varför du skulle vara en tillgång för dem och vad du är intresserad av att lära dig under sommaren. Om du behöver hjälp med att skapa ett CV eller ett personligt brev kontakta ungdomsledaren Nicole på whatsapp: 040 653 2046.

2. Besök kommunens webbplats

Arbetspoolen är arbetshjälp som utförs av ungdomar i åldern 14–18 år till privatpersoner och föreningar inom Vörå kommun (inte företag). Arbetspoolen koordineras av fritidskansliet.

Lämpliga arbetsuppgifter kan vara städning, trädgårdsarbete, lövräfsning, gräsklippning, ogräsrensning, snöskottning, biltvätt, rasta hunden, springa småärenden, handla, fönstertvätt, bakning, vattna blommor eller barnpassning.

3. Använd ditt nätverk

Prata med vänner, familj och bekanta. Kanske känner de någon som behöver extra hjälp under sommaren eller har tips om lediga jobb. Ett personligt rekommendationsbrev kan göra underverk!

4. Besök ungdomslokalerna

Gå till ungdomslokalerna och prata med de ungdomsledarna. De kan ha information om speciella ungdomsprojekt eller samarbeten med lokala företag som erbjuder sommarjobb.

5. Var aktiv

Skicka ut ditt CV och ett personligt brev till olika företag och organisationer där du är intresserad av att arbeta. Berätta varför du skulle vara en tillgång för dem och vad du är intresserad av att lära dig under sommaren.