Hei nuoret!

sommarjobb

Oletko valmis kesään, joka on täynnä kokemuksia ja uusia mahdollisuuksia? Silloin on aika alkaa miettiä kesätöitä! Kunnassamme on joitakin mahdollisuuksia hankkia arvokasta työkokemusta ja ansaita samalla hieman extra rahaa. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten voit edetä:

1. Tutustu paikallisiin yrityksiin ja järjestöihin

Katso kunnassamme toimivat yritykset ja yhdistykset. Olipa kyseessä viihtyisä kahvila, paikallinen kauppa tai ehkä urheiluseura, kesätöitä saattaa olla tarjolla. Käy heidän verkkosivuillaan tai ota suoraan yhteyttä kuullaksesi, onko heillä avoimia työpaikkoja.

Muutamia vinkkejä:

Vöyri seurakunta: www.voraforsamling.fi

Lahomäen Marjatila (sopii Komossan ja Pettersbackan asukkaille): Kesätyöt - Lahomäen Marjatila (lahomaenmarjatila.fi)

Nordströms Bär: +358 50 465 6573

Tukea Botnia Tuki: siivoustyö nuorille 15-vuotiaasta ylöspäin. Keittiötyö hygieniapassin suorittaneille nuorille 18-vuotiaasta ylöspäin: stodbotniatuki.fi/fi/meista/avoimet-tyopaikat/

Lähetä CV:si ja henkilökohtainen hakemuksesi eri yrityksille ja järjestöille, joissa haluaisit työskennellä. Kerro, miksi olisit heille hyödyksi ja mitä haluaisit oppia kesän aikana. Jos tarvitset apua CV:n tai hakemuksen laatimisessa, ota yhteyttä nuorisotyöntekijä Nicoleen WhatsAppissa: 040 653 2046.

2. Käy kunnan verkkosivuilla

Työpooli on nuorten, 14–18-vuotiaiden, suorittamaa työapua yksityishenkilöille ja yhdistyksille Vöyrin kunnassa (ei yrityksille). Työpoolia koordinoi vapaa-ajan toimisto.

Sopivia työtehtäviä voivat olla siivous, puutarhatyöt, lehtien haravointi, nurmikon leikkaus, rikkaruohojen kitkeminen, lumitöitä, auton pesu, koiran ulkoilutus, pienten asioiden hoitaminen, kaupassa käynti, ikkunanpesu, leivonta, kukkien kastelu tai lastenhoito.

3. Käytä verkostoasi

Juttele ystävien, perheen ja tuttavien kanssa. Heillä saattaa olla vinkkejä tai tietoa henkilöistä, jotka tarvitsevat ylimääräistä apua kesällä. Henkilökohtainen suosituskirje voi tehdä ihmeitä!

4. Vieraile nuorisotiloissa

Mene nuorisotiloihin ja keskustele nuoriso-ohjaajien kanssa. Heillä voi olla tietoa erityisistä nuoriso-ohjelmista tai paikallisista yrityksistä, jotka tarjoavat kesätöitä.

5. Ole aktiivinen

Lähetä CV:si ja henkilökohtainen hakemuksesi eri yrityksille ja järjestöille, joissa haluaisit työskennellä. Kerro, miksi olisit heille hyödyksi ja mitä haluaisit oppia kesän aikana.